Het belang van personeelsbeleving in de horeca
Het binden, boeien en behouden van gasten: we staan ermee op, en gaan ermee slapen. De totale gastbeleving ín het restaurant en daarbuiten krijgt namelijk heel veel aandacht. Het personeel komt op een gedeelde 1e plek, want zonder hen geen succesvolle horecazaak.
4 kenmerken die Roermond zo bijzonder maken
Proberen de geschiedenis van Roermond uit te leggen op één klein A4’tje: onbegonnen werk. De stad kent namelijk een rijke geschiedenis, waardoor het onmogelijk is om alles te belichten. Tóch zijn er kenmerken die niet alleen leuk zijn om te weten, maar ook nog eens jouw bezoek aan Roermond memorabel kunnen maken. Lees mee!
Aan tafel met leerling chef Mike Hebben
Stille wateren hebben diepe gronden: dat is een uitspraak die Mike Hebben past als een jas. Als leerling kok werkt hij nu bijna een jaar bij Bubbles & Bites, waar hij een belangrijke plek inneemt in de keukenbrigade. Tijd om hem beter te leren kennen: aan tafel!
Waar komt gin-tonic vandaan?
Bijna elk restaurant heeft het – terecht – op de kaart staan: gin tonic. Een heerlijke en veelzijdige cocktail die zich perfect leent voor een fijne nazomer. Maar waar komt deze fameuze cocktail eigenlijk vandaan? Let’s find out!
Het verschil tussen cava, champagne en prosecco
“Doe maar een glaasje bubbels!”. We horen het vaak van onze gasten, en groot gelijk: er is namelijk niks zo feestelijks als een goede bubbel. Er zijn echter verschillende soorten bubbels, en die zijn zéker niet allemaal hetzelfde. We leggen je het verschil uit!
This is a man’s world…
James Brown zong het al in 1966, en gelijkt heeft ‘ie. Wij zijn trots dat we in de keuken een vrouwelijke chef de partie hebben: onze eigen Loes. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet, een vrouwelijke chef. De Nederlandse keuken is tot op heden nog steeds vooral een mannenwereld. Ongeveer 10% van het keukenpersoneel in de horeca is vrouwelijk, schat Koninklijke Horeca Nederland. En dat is echt veel te weinig.
Meekijken in het kloppende hart van de zaak
De keuken: dat is toch wel de plek waar een groot deel van de ‘magic’ plaatsvindt op een avond. Door onze open keuken kun je als gast stiekem een beetje meegenieten van de dynamiek. Toch gaat er in werkelijkheid veel meer schuil in de keuken dan alleen op de avond zelf. De voorbereidingen – ook wel mise en place genoemd – zijn gigantisch en net zo de moeite waard om van mee te genieten. Bij dezen!
Aan tafel met chefkok Rick
Een interview houden met de geliefde waar je al tien jaar mee samen bent, en waar je al bijna drie jaar mee samenwerkt: dat voelt toch een tikkie onwennig op het begin. Gelukkig niet voor lang, want het verhaal van Rick – en hoe hij bij Bubbles & Bites terecht is gekomen – is er eentje voor in de boeken. Niks geijkte paden volgen, maar je hart en intuïtie als leidraad nemen. Aan tafel!
Aan tafel met onze zonnestraal: Loes!
Als Loes – gastvrouw bij Bubbles & Bites – de kamer komt binnen lopen, heeft ze een glimlach van oor tot oor. “Ik vind het toch wel een beetje spannend hoor, zo’n interview!”, vertrouwt ze me toe. Ze is ontwapenend, enthousiast én al werkzaam bij ons restaurant vanaf de allereerste dag. Hoog tijd dus, dat onze gasten haar beter leren kennen. Aan tafel!