Bubbles & Bites Blog

Een uniek kijkje in de keuken

 

Waar of niet waar: gaat liefde door de maag?

Waar of niet waar: gaat liefde door de maag?

Toen Rick en ik elkaar leerde kennen zo’n 12,5 jaar geleden, was eten daarin zéker een verbindende factor. Allebei Bourgondiër pur sang – toen al! – en gewend om alles te proeven en proberen. Als verliefde pubers bakten we elk weekend taarten, cakes, koekjes en soesjes – om vervolgens alles zelf weer helemaal op te eten. Niks was te gek, ook die extra kilo’s niet die we bij onszelf erbij ‘bakten’.

Lees meer
Alles wat je wil weten over limoncello

Alles wat je wil weten over limoncello

Een klein glaasje ijskoude limoncello: de beste manier om een diner af te sluiten. Heerlijk! Deze citroenlikeur is niet alleen bij mij super populair: het is wereldwijd een van de meest populaire likeuren – en terecht. Maar hoe wordt limoncello eigenlijk gemaakt? Waar komt het vandaan? En waar drink je de állerbeste limoncello? Daar kom je vandaag achter!

Lees meer
Welke rode wijn past bij mij?

Welke rode wijn past bij mij?

Zodra de temperaturen buiten beginnen te dalen en de blaadjes aan de bomen beginnen te verkleuren, drinken we graag een glas rode wijn. En terecht! Een goed glas rode wijn voelt bijna als een warme knuffel, een kriebel in de buik of een zachte deken. Het is soms alles wat je even nodig hebt, míts je de een rode wijn drinkt die ook echt bij je past. Want behalve de kleur zijn de verschillen in rode wijn echt immens. Benieuwd welke rode wijn bij jou past? Lees mee!

Lees meer
Wat is het verschil tussen chardonnay en sauvignon blanc?

Wat is het verschil tussen chardonnay en sauvignon blanc?

Er zijn echt ontelbaar veel soorten druiven en wijnen. De vergelijking tussen een chardonnay en sauvignon blanc lijkt daarom misschien willekeurig, maar toch zijn dit de meest gangbare droge witte wijnen die we kennen. En hoewel ze dus allebei droog zijn, smaken ze totaal verschillend. Grote kans dat je óf een chardonnay liefhebber bent, óf een sauvignon blanc liefhebber. Wat dan precies het verschil tussen de twee is? Ik leg het je even uit!

Lees meer
Het belang van personeelsbeleving in de horeca

Het belang van personeelsbeleving in de horeca

Het binden, boeien en behouden van gasten: we staan ermee op, en gaan ermee slapen. De totale gastbeleving ín het restaurant en daarbuiten krijgt namelijk heel veel aandacht. Het personeel komt op een gedeelde 1e plek, want zonder hen geen succesvolle horecazaak.

Lees meer
4 kenmerken die Roermond zo bijzonder maken

4 kenmerken die Roermond zo bijzonder maken

Proberen de geschiedenis van Roermond uit te leggen op één klein A4’tje: onbegonnen werk. De stad kent namelijk een rijke geschiedenis, waardoor het onmogelijk is om alles te belichten. Tóch zijn er kenmerken die niet alleen leuk zijn om te weten, maar ook nog eens jouw bezoek aan Roermond memorabel kunnen maken. Lees mee!

Lees meer
Aan tafel met leerling chef Mike Hebben

Aan tafel met leerling chef Mike Hebben

Stille wateren hebben diepe gronden: dat is een uitspraak die Mike Hebben past als een jas. Als leerling kok werkt hij nu bijna een jaar bij Bubbles & Bites, waar hij een belangrijke plek inneemt in de keukenbrigade. Tijd om hem beter te leren kennen: aan tafel!

Lees meer
Waar komt gin-tonic vandaan?

Waar komt gin-tonic vandaan?

Bijna elk restaurant heeft het – terecht – op de kaart staan: gin tonic. Een heerlijke en veelzijdige cocktail die zich perfect leent voor een fijne nazomer. Maar waar komt deze fameuze cocktail eigenlijk vandaan? Let’s find out!

Lees meer
Het verschil tussen cava, champagne en prosecco

Het verschil tussen cava, champagne en prosecco

“Doe maar een glaasje bubbels!”. We horen het vaak van onze gasten, en groot gelijk: er is namelijk niks zo feestelijks als een goede bubbel. Er zijn echter verschillende soorten bubbels, en die zijn zéker niet allemaal hetzelfde. We leggen je het verschil uit!

Lees meer
This is a man’s world…

This is a man’s world…

James Brown zong het al in 1966, en gelijkt heeft ‘ie. Wij zijn trots dat we in de keuken een vrouwelijke chef de partie hebben: onze eigen Loes. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet, een vrouwelijke chef. De Nederlandse keuken is tot op heden nog steeds vooral een mannenwereld. Ongeveer 10% van het keukenpersoneel in de horeca is vrouwelijk, schat Koninklijke Horeca Nederland. En dat is echt veel te weinig.

Lees meer
Meekijken in het kloppende hart van de zaak

Meekijken in het kloppende hart van de zaak

De keuken: dat is toch wel de plek waar een groot deel van de ‘magic’ plaatsvindt op een avond. Door onze open keuken kun je als gast stiekem een beetje meegenieten van de dynamiek. Toch gaat er in werkelijkheid veel meer schuil in de keuken dan alleen op de avond zelf. De voorbereidingen – ook wel mise en place genoemd – zijn gigantisch en net zo de moeite waard om van mee te genieten. Bij dezen!

Lees meer
Aan tafel met chefkok Rick

Aan tafel met chefkok Rick

Een interview houden met de geliefde waar je al tien jaar mee samen bent, en waar je al bijna drie jaar mee samenwerkt: dat voelt toch een tikkie onwennig op het begin. Gelukkig niet voor lang, want het verhaal van Rick – en hoe hij bij Bubbles & Bites terecht is gekomen – is er eentje voor in de boeken. Niks geijkte paden volgen, maar je hart en intuïtie als leidraad nemen. Aan tafel!

Lees meer
Aan tafel met onze zonnestraal: Loes!

Aan tafel met onze zonnestraal: Loes!

Als Loes – gastvrouw bij Bubbles & Bites – de kamer komt binnen lopen, heeft ze een glimlach van oor tot oor. “Ik vind het toch wel een beetje spannend hoor, zo’n interview!”, vertrouwt ze me toe. Ze is ontwapenend, enthousiast én al werkzaam bij ons restaurant vanaf de allereerste dag. Hoog tijd dus, dat onze gasten haar beter leren kennen. Aan tafel!

Lees meer
Vanaf vandaag live: Bubbles & Bites Bezorgt!

Vanaf vandaag live: Bubbles & Bites Bezorgt!

Een avondje lekker uiteten: bijna iedereen houdt ervan en kan zich er dagen van tevoren al op verheugen. Ook voor ons als horecaondernemers is het telkens weer een feestje om gasten te verwelkomen en in de watten te leggen. Als er dan iets gebeurt wat een restaurantbezoek in de weg komt te staan, wordt het tijd om creatief te worden. Onze bezorgservice werd een feit!

Lees meer
De 4 beste plekken om te parkeren in Roermond

De 4 beste plekken om te parkeren in Roermond

Leuk: je komt een dag of weekend naar Roermond! Een gezellige én sfeervolle stad, of je nu van winkelen houdt, een cultuurliefhebber bent óf op zoek bent naar de culinaire krenten uit de pap. Kom je met de auto onze stad bezoeken? Of staat er een avondje Bubbles & Bites op de planning? Check dan hier alvast waar je het beste je auto kunt parkeren.

Lees meer
We hebben een nieuwe menukaart!

We hebben een nieuwe menukaart!

Misschien wist je het al, misschien ook niet: elke 7 á 8 weken veranderen we van menukaart. De bites in het Menu to Share zijn dan helemaal anders, net zoals alle á la carte gerechten. Op die manier hoeft voor jou geen enkel bezoek aan ons restaurant hetzelfde te zijn. Toch hebben we nog nét wat meer veranderd aan onze menukaart dan normaal. Ik vertel je er graag meer over!

Lees meer
Een glaasje port: het verschil tussen Ruby en Tawny

Een glaasje port: het verschil tussen Ruby en Tawny

“Wilt u een Ruby of een Tawny?” Het is een vraag die ik steevast stel als onze gasten om een port vragen. En hoewel de echte kenners weten wat ze bestellen, zijn er ook genoeg gasten die eigenlijk het verschil tussen de twee niet weten. Begrijpelijk! Eén ding is zeker: er zit wel degelijk een verschil in. Ik leg het je vandaag even haarfijn uit.

Lees meer
Saffraanschuim: een recept met het rode goud

Saffraanschuim: een recept met het rode goud

Bij Bubbles & Bites veranderen we elke 7 á 8 weken van menu. Zowel ons complete Menu to Share als de á la carte kaart verandert dan van gerechten. Op die manier blijft elk bezoek aan ons restaurant weer een nieuwe beleving. Eén keer in de maand delen we een recept dat tot stand is gekomen in de keuken van Bubbles & Bites. Waarom? Omdat we onze gasten niet alleen ín ons restaurant willen inspireren, maar ook daarbuiten. Deze keer gaan we het hebben over een recept met een bijzonder ingrediënt: saffraan.

Lees meer