Aan tafel met onze zonnestraal: Loes!

Loes-bediening-bubbles-bites-roermond

Als Loes – gastvrouw bij Bubbles & Bites – de kamer komt binnen lopen, heeft ze een glimlach van oor tot oor. “Ik vind het toch wel een beetje spannend hoor, zo’n interview!”, vertrouwt ze me toe. Ze is ontwapenend, enthousiast én al werkzaam bij ons restaurant vanaf de allereerste dag. Hoog tijd dus, dat onze gasten haar beter leren kennen. Aan tafel! 

Hoi Loes! Zou je jezelf misschien even willen voorstellen?
“Hallo! Ja zeker, ik ben Loes Verena Bongers, 28 jaar oud en ik woon samen met mijn poes Zara in Roermond. Mensen die mij kennen, weten dat ik gek ben op reizen en houd van gezelligheid. Ik ben daarbij écht een familiemens, en heb een hele lieve familie. Waaronder dus ook mijn broer – en tevens baas – Rick en schoonzus Marieke, waar ik nu al 3 jaar mee samenwerk.”

Je werkt hier al vanaf de start in 2015. Neem ons eens mee terug in de tijd.

“Ik ben er eigenlijk al bij vanaf het allereerste begin, nog voordat Rick en Marieke de eigenaren waren. Bij de opbouw heb ik geholpen met schilderen, klussen en poetsen. Toen de zaak eenmaal geopend was, stond ik in de bediening. Maar ik wilde wat meer van de wereld zien.

De zogenaamde ‘wanderlust’ begon te knagen?

“Precies. Ik ben gek op reizen en wilde de wereld wat meer verkennen. In 2017 heb ik daarom mijn rugzak ingepakt, en ben ik – samen met een vriendinnetje – vertrokken naar Azië en Australië. Daar hebben we 9 maanden de tijd van ons leven gehad!”

Had je nog meer landen op je reislijst staan?

“Ja, reizen zit namelijk echt in mijn bloed. Nieuw-Zeeland stond hoog op mijn lijstje, maar daar wilde ik eerst voor sparen. Ik kwam terug van mijn reis in juli 2018, en besloot om eerst weer een tijdje te gaan werken bij Bubbles & Bites. Destijds in de rol van leidinggevende, waarbij ik veel verantwoordelijkheden had. Toch wel een hoogtepunt uit mijn carrière bij het restaurant!”

Vanaf 1 januari 2019 werden Rick en Marieke de eigenaren. Hoe was dat voor jou?
“Samenwerken met je familie is toch wel heel bijzonder. We hebben een hele speciale band met elkaar, en er hangt hier een hele fijne sfeer. Bubbles & Bites voelt voor mij daarom als thuiskomen, elke dag weer. We werken hard, maar maken ook plezier. Als de gasten eenmaal weg zijn na een drukke avond, dan zetten wij de muziek op standje 10 en dansen we door de zaak. Fantastisch!”

Heb je nog een reis gepland voor de toekomst?
“Corona heeft mijn reisplannen wel in de war geschopt. Ik wilde in 2020 eigenlijk weer gaan reizen, maar door corona was dit gewoonweg niet mogelijk. Ik ben toen bij Bubbles & Bites gebleven, maar wilde graag andere taken krijgen om mijn horizon te verbreden. Sindsdien sta ik daarom fulltime in de keuken, een ervaring die ik niet had willen missen. Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika staan allebei in elk geval nog hoog op mijn lijstje, dus wie weet. Tot die tijd heb ik het hier in elk geval nog super naar mijn zin!”

interview door: Marieke Klauwers
verschenen in: Bubbelzin #1