De 4 beste plekken om te parkeren in Roermond

Parkeren-in-Roermond-2021

Leuk: je komt een dag of weekend naar Roermond! Een gezellige én sfeervolle stad, of je nu van winkelen houdt, een cultuurliefhebber bent óf op zoek bent naar de culinaire krenten uit de pap. Kom je met de auto onze stad bezoeken? Of staat er een avondje Bubbles & Bites op de planning? Check dan hier alvast waar je het beste je auto kunt parkeren.

1. Parkeergarage Theaterhotel de Oranjerie

Deze parkeergarage bevindt zich aan de Willem II Singel in Roermond. Goed om te weten: de singel van Roermond is eenrichtingsverkeer van zuid naar noord. Om bij deze overdekte parkeergarage te komen, moet je dus een stukje ‘om’ het centrum van Roermond heen rijden. Maar dan heb je ook wat: de garage bevindt zich namelijk heel dicht bij de binnenstad. De perfecte plek als je vooral niet te ver wilt lopen om in hartje Roermond te komen.

Bonus tip: parkeergarage Theaterhotel de Oranjerie bevindt zich op 5 minuten lopen van ons restaurant. Een parkeer-aanrader voor iedereen die naar Roermond komt voor een avondje Bubbles & Bites!

Adres: Achter de Oranjerie 1, 6041 JX Roermond

2. Winkelpassage Roercenter

Zodra je op de Roerkade rijdt, met allerlei leuke cafeetjes en restaurants aan je linkerzijde, kom je nét voor de rotonde parkeergarage Roercenter tegen. Door een compleet rondje op de rotonde te maken kom je terecht bij de ingang van de parkeergarage. Nadat je je auto hebt geparkeerd, loop je het Roercenter binnen waar je heerlijk overdekt kunt winkelen. Enne: ook deze parkeermogelijkheid bevindt zich praktisch ín het centrum van Roermond! Vanaf hier loop je in 5 minuten ons restaurant binnen.

Adres: Roersingel 13, 6041 KX Roermond

3. Parkeergarage Kazerneplein

Wil je een dag Roermond afsluiten met een goede film? Dan is deze parkeergarage een aanrader: parkeergarage Kazerneplein bevindt zich namelijk vlakbij bioscoop Foroxity. Dankzij de Ernst Casimirpassage loop je gemakkelijk vanaf je parkeerplek naar de binnenstad van Roermond. Overigens ook een prima parkeergarage als je niet kunt kiezen tussen een dagje winkelen in de binnenstad of in het Outlet. Vanwege de ligging kom je namelijk gemakkelijk op beide bestemmingen!

Adres: Maashaven 144, 6041 TB Roermond

4. Parkeergarage Stationspark

Nog een prima plek om je auto te parkeren: Stationspark! Een fijne en overzichtelijke parkeergarage, op een kleine 10 minuten lopen van hartje Roermond. Deze parkeergarage bevindt zich niet middenin de binnenstad, maar is daardoor wel een stuk goedkoper. Bij de overige 3 parkeergarages is het maximale dagtarief €14,-, hier betaal je per dag slechts €6,-. Zeker de moeite waard dus!

Adres: Maria Theresialaan 12, 6042 AL Roermond

Maar er zijn meer parkeermogelijkheden!

Buiten deze parkeergarages zijn er natuurlijk nog meer parkeergelegenheden in de stad. Denk bijvoorbeeld aan de P+R locaties vlakbij het station: P+R Godsweerdersingel en P+R Veeladingstaat. Ook deze locaties liggen dichtbij de binnenstad, al zijn ze niet overdekt. En heb je genoeg tijd en geduld? Dan kun je ook proberen een parkeerplek te bemachtigen binnen de singelring. Daar geldt betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 08.00 – 20.00 uur en op zondag van 12.00 – 20.00 uur. Minpuntje: de maximale parkeerduur is slechts 1 uur, soms zelfs maar 30 minuten.

Succes, en wie weet: tot gauw!

geschreven door: Marieke Klauwers