Chefs' Summer Menu

De zomer van 2025 is in Roermond zojuist een héél stuk culinairder geworden: wij presenteren met trots ons nieuwste zomermenu! Heerlijk 3- of 4-gangen á la carte genieten van zomerse gerechten en smaken, voor een zachte prijs. Wanneer schuif jij aan?

GOED OM TE WETEN

We hebben een hele smaakvolle en uitgebreid menukaart. Dit speciale zomermenu wordt geserveerd buiten deze reguliere kaart om, wat betekent dat de gangen en gerechten vast staan. Zijn er allergieën of dieetwensen? Laat het ons weten, want daar houden we uiteraard rekening mee!

3-gangen | voor, hoofd, dessert | 39,50 p.p.
4-gangen | voor, soep, hoofd, dessert | 44,50 p.p.

Benieuwd wat er op onze reguliere kaart te vinden is? Check deze dan hier!

Alles over de wereld van rosé

Het proces van rosé maken is – net als bij alle wijn – een ambachtelijk proces en misschien wel een van de moeilijkste productiemethoden. We leggen je uit hoe het precies wordt gemaakt, en welke verschillen er zijn tussen alle verschillende rosé’s!

Welke rode wijn past bij mij?

Zodra de temperaturen buiten beginnen te dalen en de blaadjes aan de bomen beginnen te verkleuren, drinken we graag een glas rode wijn. En terecht! Een goed glas rode wijn voelt bijna als een warme knuffel, een kriebel in de buik of een zachte deken. Het is soms alles wat je even nodig hebt, míts je de een rode wijn drinkt die ook echt bij je past. Want behalve de kleur zijn de verschillen in rode wijn echt immens. Benieuwd welke rode wijn bij jou past? Lees mee!

Wat is het verschil tussen chardonnay en sauvignon blanc?

Er zijn echt ontelbaar veel soorten druiven en wijnen. De vergelijking tussen een chardonnay en sauvignon blanc lijkt daarom misschien willekeurig, maar toch zijn dit de meest gangbare droge witte wijnen die we kennen. En hoewel ze dus allebei droog zijn, smaken ze totaal verschillend. Grote kans dat je óf een chardonnay liefhebber bent, óf een sauvignon blanc liefhebber. Wat dan precies het verschil tussen de twee is? Ik leg het je even uit!

Waar of niet waar: gaat liefde door de maag?

Toen Rick en ik elkaar leerde kennen zo’n 12,5 jaar geleden, was eten daarin zéker een verbindende factor. Allebei Bourgondiër pur sang – toen al! – en gewend om alles te proeven en proberen. Als verliefde pubers bakten we elk weekend taarten, cakes, koekjes en soesjes – om vervolgens alles zelf weer helemaal op te eten. Niks was te gek, ook die extra kilo’s niet die we bij onszelf erbij ‘bakten’.

Waar komt gin-tonic vandaan?

Bijna elk restaurant heeft het – terecht – op de kaart staan: gin tonic. Een heerlijke en veelzijdige cocktail die zich perfect leent voor een fijne nazomer. Maar waar komt deze fameuze cocktail eigenlijk vandaan? Let’s find out!

Waar komen asperges vandaan?

Denk je aan asperges, dan denk je ongetwijfeld ook aan de karakteristieke heuveltjes die je tegenkomt op het Limburgse platteland. Maar wist je dat het Limburgse witte goud eigenlijk helemaal niet uit Limburg komt?

This is a man’s world…

James Brown zong het al in 1966, en gelijkt heeft ‘ie. Wij zijn trots dat we in de keuken een vrouwelijke chef de partie hebben: onze eigen Loes. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet, een vrouwelijke chef. De Nederlandse keuken is tot op heden nog steeds vooral een mannenwereld. Ongeveer 10% van het keukenpersoneel in de horeca is vrouwelijk, schat Koninklijke Horeca Nederland. En dat is echt veel te weinig.

Shoppen in Roermond: de 5 leukste boetiekjes en speciaalzaken

De binnenstad van Roermond heeft zó ontzettend veel te bieden: we staan echt bekend om de boetiekjes en speciaalzaken. Ben je van plan een dagje onze stad te bezoeken? Dan mag je deze 5 hotspots in elk geval niet overslaan!

Het verschil tussen cava, champagne en prosecco

“Doe maar een glaasje bubbels!”. We horen het vaak van onze gasten, en groot gelijk: er is namelijk niks zo feestelijks als een goede bubbel. Er zijn echter verschillende soorten bubbels, en die zijn zéker niet allemaal hetzelfde. We leggen je het verschil uit!

Een glaasje port: het verschil tussen Ruby en Tawny

“Wilt u een Ruby of een Tawny?” Het is een vraag die ik steevast stel als onze gasten om een port vragen. En hoewel de echte kenners weten wat ze bestellen, zijn er ook genoeg gasten die eigenlijk het verschil tussen de twee niet weten. Begrijpelijk! Eén ding is zeker: er zit wel degelijk een verschil in. Ik leg het je vandaag even haarfijn uit.

De rijke geschiedenis van Roermond

De rijke geschiedenis van RoermondRoermond, of ‘Remunj’ zoals de locals de stad liefkozend noemen, is veel meer dan een charmant plekje aan de Maas met het wereldberoemde Designer Outlet. Achter de historische gevels gaat een schat aan verhalen schuil: van...

Het belang van personeelsbeleving in de horeca

Het binden, boeien en behouden van gasten: we staan ermee op, en gaan ermee slapen. De totale gastbeleving ín het restaurant en daarbuiten krijgt namelijk heel veel aandacht. Het personeel komt op een gedeelde 1e plek, want zonder hen geen succesvolle horecazaak.

Vanaf vandaag live: Bubbles & Bites Bezorgt!

Een avondje lekker uiteten: bijna iedereen houdt ervan en kan zich er dagen van tevoren al op verheugen. Ook voor ons als horecaondernemers is het telkens weer een feestje om gasten te verwelkomen en in de watten te leggen. Als er dan iets gebeurt wat een restaurantbezoek in de weg komt te staan, wordt het tijd om creatief te worden. Onze bezorgservice werd een feit!