Bubbles & Bites: it runs in the family!

Bubbles and Bites Roermond

In 2015 besloot Robert Groenendaal – horecaman pur sang – een restaurant te openen in Roermond: Bubbles & Bites. Het shared dining concept bleek de juiste beslissing te zijn: het Menu to Share – waarbij gasten genieten van allerlei kleine gerechtjes – viel in de smaak. Samen met zijn partner runde hij met veel passie het restaurant. En ruim 3 jaar, duizenden gasten en nog veel meer bites verder blijkt het horeca-bloed ook in de familie te stromen…Een nieuwe generatie

“Ik ben heel trots op wat we hebben neergezet.”, vertelt Robert. “Het restaurant heeft me dan ook veel gebracht. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe vriendschappen, inspiratie en weer een bak aan smakelijke ervaringen.” Maar de horeca is ook hard werken, en dat weet Robert als geen ander. “Bubbles & Bites heeft nog heel veel potentie, maar ik word ook weer een dagje ouder. Daarom bedacht ik me: hoe mooi zou het zijn als ik Bubbles & Bites binnen de familie kan overdragen aan een nieuwe generatie? Een generatie die een frisse wind met zich meebrengt, met vernieuwende ideeën en een tomeloze energie?”

Dat idee werd werkelijkheid.

Maak kennis met Rick en Marieke

Bubbles Bites Roermond

Die nieuwe generatie heeft Robert gevonden in stiefzoon Rick Bongers en zijn partner Marieke Klauwers. “Het idee om de zaak over te nemen ontstond op een zondagmiddag, onder het genot van een wijntje. Hoe toepasselijk!”, vertelt Marieke lachend. Rick en Marieke, beide 24 jaar en woonachtig in Roermond, hebben goed nagedacht over de beslissing. “Je neemt natuurlijk niet zomaar een restaurant over.”, legt Rick uit. “Toch hoefden we er niet heel lang over na te denken. Het voortzetten van Bubbles & Bites zagen Marieke en ik als een unieke kans die we moesten grijpen. En dat hebben we dus ook gedaan.” Het bleek een carrièreswitch voor beiden.

Van fysiotherapie en marketing naar de horeca

Rick ruilde zijn baan als fysiotherapeut in voor het ondernemerschap, en is nu verantwoordelijk voor de keuken. Iets heel anders, maar niet geheel onbekend terrein voor hem. “Als weekendbaantje stond ik al in de spoelkeuken bij Bubbles & Bites. Een tijdje later werd ik ‘gepromoveerd’ en ging ik aan de slag als kok in de weekenden. Iets wat ik nu met veel plezier fulltime mag doen!”. Ook bij Marieke ging het spreekwoordelijke roer om. Ze zei haar baan op als marketeer, en staat nu als gastvrouw in het restaurant. “Het ondernemerschap heeft me altijd aangetrokken.”, vertelt ze. “Ik geniet van het contact met gasten, en krijg er energie van als ik het verschil kan maken. Vaak zit ‘m dat in de kleine dingen.” Of ze altijd al een eigen horecazaak heeft geambieerd? Niet bepaald. “Als je mij vorig jaar had verteld dat ik vandaag de dag mede-eigenaar zou zijn van Bubbles & Bites, dan had ik je nooit geloofd!”, vertelt Marieke lachend. “Soms komen er dingen op je pad waar je gewoon vol voor moet gaan. Het leven valt niet te plannen.”

Bubbles and Bites 2.0

Of gasten iets van deze overname gaat merken? Robert betwijfelt het: “We hebben Rick en Marieke helemaal ingewerkt en opgeleid het afgelopen half jaar, en zullen zelf nog regelmatig aanwezig zijn in het restaurant.” Ook het concept gaat niet veranderen. “We geloven zelf in het succes van shared dining, dus ons Menu to Share gaat voorlopig nog nergens heen.”, bevestigt Rick. “Ons doel is om Bubbles & Bites nog beter te maken”, beaamt Marieke. Dat wil het ambitieuze stel niet alleen offline, maar ook online waarmaken. “Met mijn marketingkennis wil ik het restaurant nog bekender maken. Niet alleen in de regio, maar het liefst door het hele land.”, zegt Marieke. “De lancering van een blog, waarbij ik – samen met onze medewerkers – wil gaan schrijven over recepten, wijnen en gastvrijheid, is nog maar het begin.”

“Zie de overname als Bubbles & Bites 2.0, waarbij persoonlijkheid en passie hoog in het vaandel zullen staan.”, zegt Rick. “We kunnen niet wachten om iedereen te verwelkomen!”

Bubbles and Bites: it runs in the family!

——————————————————————————————————————–

Dit leuke nieuws willen we met iedereen vieren. De maand juni is daarom een FEESTMAAND bij Bubbles & Bites! De komende weken verrassen we al onze gasten met ludieke acties.
Houd Facebook in de gaten!

Terug naar het blogoverzicht